Peers & Paarden voor scholen

Vergroot de psychologische flexibiliteit van je leerlingen


Mentale gezondheid is minstens zo belangrijk als goede leervaardigheden. Zoek je naar een originele manier om hier invulling aan te geven? Dan ben je aan het juiste adres bij Peers en Paarden! Door het werken met de paarden, gaan we op een originele manier thematisch aan de slag met onderwerpen als stress, hoogsensitiviteit, somberheid of pesten. 

Lees hieronder meer over de verschillende pakketten. 

No stress please!

Wil je jouw leerlingen inzicht geven in draagkracht en draaglast? Dan is het pakket No stress please! een goede keuze. We beginnen met een stuk psycho educatie over stress en maken de verbinding aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Vervolgens leren we onze eigen toolbox vergroten. Dit is een must als het gaat om het vergroten van de psychologische flexibliteit. We zetten oefeningen in vanuit de ACT en oplossingsgerichte therapie. Na afloop heeft iedereen gegarandeerd meer inzicht in zijn / haar stressoren en een aantal handvatten hoe hiermee om te gaan. Ieder werkt tijdens de workshop aan zijn/haar eigen document wat mee naar huis gaat. 
Liever niet naar de locatie met de paarden? Dan gaan we in de klas aan de slag. De oefeningen zijn hierop aan te passen. Mocht je wel in de gelegenheid zijn, dan raad ik je van harte de bijkomstigheid van de paarden en de buitenlucht aan. Beide werken enorm stress verlagend!


Investering op aanvraag

Hoogsensewattes?!

Hoogsensitiviteit. Een persoonskenmerk dat bij ongeveer 1 op de 5 mensen voorkomt. Dat zijn zomaar 5 leerlingen in de klas. Best fijn als je als leerling en leerkracht weet wat het inhoudt en hoe je ermee om kunt gaan. Deze psycho educatieve workshop geeft je uitleg rondom het persoonskenmerk en voorziet in tips hoe om te gaan met. Met name het stuk over overprikkeling is wat veel jongeren herkennen. Dat is ook relevant voor niet hoogsensitieve jongeren, want de prikkels volgen elkaar in een razend tempo op in onze maatschappij. 
In deze workshop gaan we aan de hand van de theorie aan de slag met onze eigen (hoog)sensitiviteit. Wat herken je hierin van jezelf of van mensen uit je omgeving? En hoe ga je ermee om? Paarden zijn van nature uiterst sensitief en dat maakt het ook zo interessant om aan de hand van het gedrag van deze dieren meegenomen te worden in dit thema. 

Liever niet naar de locatie met de paarden? Dan gaan we in de klas aan de slag. De oefeningen zijn hierop aan te passen. Mocht je wel in de gelegenheid zijn, dan raad ik je van harte de bijkomstigheid van de paarden en de buitenlucht aan. Het geeft precies dat stukje extra in de uitleg rondom hoogsensitiviteit. 

Investering: op aanvraag