Vergroot je veerkracht met Peers & Paarden

Voel jij je 'anders' in je denken, doen en zijn? Voel jij mensen aan in oprechtheid? En ben je (hierdoor) vaak moe of overprikkeld? Of ben jij iemand die snel verbanden legt, veel associeert en kritisch nadenkt? De lat van jouw hindernissen leg je stiekem steeds een beetje hoger en je weigert om er eens een keer onderdoor te lopen? 
Heb je hier stress van? En pieker je wellicht veel? 

In de training Vergroot je veerkracht met Peers & Paarden leer je jezelf kennen en onderzoeken we wat jij nodig hebt om dichtbij jezelf te kunnen blijven en oké te zijn met jezelf. Je bent namelijk precies goed zoals je bent. In de training werken we met de paarden. We doen verschillende opdrachten waarbij de reactie en de interactie van de paarden ons inzichten geeft. Paarden zijn van nature heel sensitieve dieren en daar kunnen we veel van leren en fijn mee samenwerken. 

Opbouw en inhoud van de training


We komen 6 keer bij elkaar en gaan aan de slag met een stuk theorie over hoogbegaafdheid / hoogsensitiviteit / hoogsensitieve hss (samen de 3 H's), zodat je gaat herkennen bij jezelf hoe dit voor jou werkt. Daarnaast gaan we ervaringen met elkaar uitwisselen en zetten we ervaringsgerichte oefeningen in om onze zelfkennis te vergroten. Vervolgens werken we aan ons eigen recept, waarbij de volgende vragen centraal staan. Wat is belangrijk voor mij en wat heb ik nodig om mijn kwaliteiten te benutten en om te gaan met mijn uitdagingen? We werken met veel oefeningen vanuit ACT in combinatie met de paarden. 

Praktische informatie

  • De trainingen zijn ingedeeld op leeftijd van 9 tot (ongeveer) 12 jaar en van 13 tot ongeveer 17 jaar. In overleg kijken we welke groep passend is.
  • De training wordt in het midden van het land gegeven, in Harmelen
  • Je kunt je inschrijven bij Peers & Paarden en vervolgens word er gekeken wanneer je kunt aansluiten bij de training. 
  • De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 6.
  • De training bestaat uit een kennismakingsgesprek (intake), 6 bijeenkomsten van 2 uur per keer en een eindgesprek.
  • De training wordt soms vergoed middels pgb of maatwerkovereenkomst.


Saskia's kijk op 3 x H

3 x H betekent zoveel als dat we kijken door de bril van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en de hoogsensitieve HSS. Binnen deze H's is veel overlap te vinden. Uiteraard zijn er ook verschillen (bijvoorbeeld in snelheid van denken), maar ik geloof erin dat deze 3 H's ontzettend goed samen kunnen optrekken en met en van elkaar kunnen leren, samen met de paarden. En daarbij; ieder individu is anders. We hebben allemaal onze eigen unieke mix van persoonlijke eigenschappen. Dat maakt dat we het ook zo belangrijk vinden om in de training te kijken naar die mix. Welke ingrediënten zijn onderdeel van jouw mix. En hoe ga je daar mee om? En welke kwaliteiten schuilen er in jouw mix? Daar gaan we met elkaar en met de paarden mee aan de slag. 

Saskia over ACT

 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie of Training en is een 'way of living'. ACT leert je o.a. om op een andere manier te kijken naar je gedachten en gevoelens. Om ook te verdragen en commitment te creëren voor wat jij belangrijk vindt; jouw waarden. ACT is doeltreffend en helpt je om je doelen te bereiken. 

We gaan dus niet aan de slag met het wegnemen van je klacht, maar we leren er mee te zijn. ACT betekent ook voor mij persoonlijk veel. Het helpt mij bijvoorbeeld om me niet te laten meevoeren door mijn nogal kritische verstand. Door ACT in te zetten bij de paarden in combinatie met de metaforen uit het Peers & Paarden parcours, sluit ACT heel goed aan bij de doelgroep van Peers & Paarden. De metaforen komen gemakkelijk tot leven in de rijke fantasie van cliënten en de paarden spiegelen mooi hoe je jezelf hierin kunt blijven ontwikkelen. Liever ACT zonder paarden? Dat kan ook! Neem gerust contact op.