Blog

Fight, flight, freeze.

Hoe werkt ons brein in relatie tot stress en wat heeft ons basisvertrouwen hiermee te maken?
Overprikkeling

Wanneer heb je te maken met overprikkeling en nog belangrijker, wat doe je om de balans te herstellen?

Door te zien, te horen, te voelen, ruiken, proeven komen stukjes informatie, oftewel prikkels binnen. Deze prikkels worden in je hersenen verwerkt. Maar als er te veel prikkels zijn om te verwerken, raak je overprikkeld. 


Leerpiramide van Bales

Leren. Er is geen standaard manier, maar er zijn vele varianten. En de ene manier past je vaak beter dan de andere. Er is wél onderzoek gedaan naar op welke manier we in zijn algemeen het meest leren. Hoe onze 'lessons to learn' het best beklijven. Hier komt de leerpiramide van Bales in beeld. Uit deze piramide blijkt dat we het meest leren van het uitleggen van wat we geleerd hebben in eigen ervaringen...

Teamcoaching

Wat kunnen paarden bijdragen aan de ontwikkeling van teams? 

Draaglast en draagkracht

Als je veel last ervaart van stress, dan is het verstandig om je draagkracht en draaglast te analyseren. In dit blog leg ik je uit welke varianten van stress er zijn en leg ik je uit hoe je invloed kunt uitoefenen op je draagkracht.


ACT in de bak

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy of Training. Het gaat kort gezegd over het vergroten van je psychologische flexibiliteit. Hoe dit in praktijk kan werken in combinatie met de paarden vertel ik je aan de hand van een praktijkverhaal.