Anders Leren Met Paarden 

bij Peers & Paarden

Bij Peers & Paarden wordt leren leuk! Voor een aantal kinderen is het traditionele onderwijs moeilijk(er) te volgen. Zij hebben het moeilijk op school of lopen vast. Vaak zijn dit kinderen die een andere leerstijl (leg ik verderop aan je uit) hebben dan de leerstijl die het meest gebruikt wordt in het lesaanbod op scholen. Sinds maart 2024 kun je bij ons terecht voor Anders Leren Met Paarden. We gaan aan de slag met datgene waar jij nog wat moeite mee hebt. Denk bijvoorbeeld aan de tafels, digitaal of analoog klokkijken, spellingsregels, mindset. Lees hieronder meer over dit aanbod.  

ANDERS LEREN MET PAARDEN


Bij de paarden leer je buiten, leer je door te doen, te zien, te horen, te ervaren. Het voelt eigenlijk een beetje als spelen, waardoor er geen prestatiedruk is. Afkijken op je spiekkaart hoort er ook helemaal bij. Zo vorm jij in je hoofd het juiste plaatje, zodat je ook op school voor je ziet hoe het ook al weer werkt. Je leert op je eigen tempo en met een heel gezellige, aaibare studiegenoot; het paard! 

Anders leren met paarden is er voor kinderen vanaf ongeveer groep 4 tot en met de brugklas.

Leerstijlen

Ons brein heeft een linker- en een rechterhersenhelft. Bij Anders Leren Met Paarden wordt ervan uitgegaan dat bij de meeste mensen de linkerhersenhelft dominant is. Een uitdaging in leren kan ontstaan door een 'rechtse' manier van denken. Omdat veel van de lesstof wordt aangeboden op een manier die past bij een dominante linkerhersenhelft, komen kinderen met een dominante rechterhersenhelft voor een uitdaging te staan. Zij moeten steeds intern de vertaalslag maken en dat is een behoorlijke opgave. Door de rechterhersenhelft meer aan te spreken tijdens het verwerken van informatie, wordt het leren dus een stuk gemakkelijker. Dat is dan ook precies wat we doen met Anders Leren Met Paarden. 

Individueel aanbod


Bij Peers & Paarden kun je 1op1 begeleiding ontvangen op de onderdelen die voor jou relevant zijn. Stel, je hebt alleen wat moeite met het analoog klokkijken of met werkwoordspelling, dan gaan we hiermee aan de slag. Aan de hand van een (telefonische of online) intake maken we deze inschatting met elkaar en komen we tot een passend aanbod voor jou.

In de maand april boek je jouw ALMP sessie met korting voor 60,-

Groepsaanbod

Omdat we bij Peers & Paarden weten hoe groot de kracht is van peercontact, is er ook een groepsaanbod in combinatie met Anders Leren Met Paarden. Je kunt je inschrijven voor losse peermiddagen 'Anders Leren met Peers & Paarden'

Inschrijven doe je hier