3 x H met PK

Voel jij je 'anders' in je denken, doen en zijn? Voel jij mensen aan in oprechtheid? En ben je (hierdoor) vaak moe of overprikkeld? Of ben jij iemand die snel verbanden legt, veel associeert en kritisch nadenkt? De lat van zijn / zijn hindernissen steeds een beetje hoger legt en weigert om er eens een keer onderdoor te lopen? 
Heb je hier stress van? En pieker je veel? 

In de training 3 x H met PK  leer je jezelf kennen en onderzoeken we wat jij nodig hebt om dichtbij jezelf te kunnen blijven en oké te zijn met jezelf. Er is namelijk helemaal niets mis met je. Je bent precies goed zoals je bent. In de training werken we met de paarden. We doen verschillende opdrachten waarbij de reactie en de interactie van de paarden ons inzichten geeft. Paarden zijn van nature heel sensitieve dieren en daar kunnen we veel van leren en fijn mee samenwerken. 

Opbouw en inhoud van de training


We komen 6 keer bij elkaar en gaan aan de slag met een stuk theorie over hoogbegaafdheid / hoogsensitiviteit / hoogsensitieve hss (samen de 3 H's), zodat je gaat herkennen bij jezelf hoe dit voor jou werkt. Daarnaast gaan we ervaringen met elkaar uitwisselen en zetten we ervaringsgerichte oefeningen in om onze zelfkennis te vergroten. Vervolgens werken we aan ons eigen recept, waarbij de volgende vraag centraal staat. Wat heb ik nodig om mijn kwaliteiten te benutten en om te gaan met mijn uitdagingen?

Praktische informatie

  • De trainingen zijn ingedeeld op leeftijd van 7 tot (ongeveer) 12 jaar en van 13 tot ongeveer 17 jaar. In overleg kijken we welke groep passend is.
  • De training wordt in het midden van het land gegeven, in Hollandsche Rading
  • De data van de geplande groepen staan in de agenda. Staat hier geen (passende) datum bij, dan kun je het best even contact opnemen. 
  • De kosten van de training bedragen € 997,- excl btw.
  • De groepsgrootte is minimaal 4 en maximaal 8.
  • De training bestaat uit een intake en 6 bijeenkomsten van 2 uur per keer.
  • De training wordt soms vergoed middels pgb of maatwerkovereenkomst


Saskia's kijk op 3 x H

3 x H betekent zoveel als dat we kijken door de bril van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en de hoogsensitieve HSS. Binnen deze H's is veel overlap te vinden. Uiteraard zijn er ook verschillen (bijvoorbeeld in snelheid van denken), maar ik geloof erin dat deze 3 H's ontzettend goed samen kunnen optrekken en met en van elkaar kunnen leren, samen met de paarden. En daarbij; ieder individu is anders. We hebben allemaal onze eigen unieke mix van persoonlijke eigenschappen. Dat maakt dat we het ook zo belangrijk vinden om in de training te kijken naar die mix. Welke ingrediënten zijn onderdeel van jouw mix. En hoe ga je daar mee om? En welke kwaliteiten schuilen er in jouw mix? Daar gaan we met elkaar en met de paarden mee aan de slag.